Kako Napraviti Kviz Aplikaciju U Microsoft Powerpoint

Microsoft Powerpoint je moćan alat za izradu prezentacija i vjerovatno ste ga koristili za izradu prezentacija u školi, fakultetu , poslu itd. Ovaj alat uz malo kreativnosti, može pružiti još i više od same izrade prezentacije. Danas ću vam pokazati kako napraviti kviz aplikaciju u microsoft powepoint , koristeći jednostavnu funkcionalnost umetanja hyperlinkova , koji pokazuju na određena mjesta u dokumentu .

Struktura powerpoint dokumenta će se sastojati od sljedećih slajdova :

1. Slajd dobrodošlice npr. “Dobrodošli na kviz!”
kviz dobrodošli
2. Slajd pitanje broj 1
pitanje 1
2.1 poslije svakog pitanja dolazi slajd “Točan odgovor”
tocan odgovor
3. Slajd pitanje broj 2
3.2 poslije svakog pitanja dolazi slajd “Točan odgovor”
…… na taj način se postavljaju pitanja , dok ne dođete do zadnjeg

10. Posljednji slajd je pogrešan odgovor koji sadrži hyperlink “pokušaj ponovno” koja će vas vratiti na prvi slajd

pogrešan odgovor

Struktura dokumenta ne mora biti strogo definirana , vi sebi možete postaviti i na drugačiji način , ovo je samo jedan primjer strukture za kviz. Bitno je da shvatite kako možete navigirati dokumentom korištenjem hyperlinkova.

struktura

Nakon što ste osmisli strukturu tj. dizajn svoje kviz aplikacije možete započeti izradu. Izrada je jako jednostavna , sastoje se od opcije dodavanja novih slajdova

dodaj slajd

i unosa hyperlinkova , označite svaki odgovor pitanja pojedinačno i pritisnite CTRL + K

unos hyperlinka na odgovore

mjesto u dokumentu
lijevo izaberite “Place in the document ” i izaberite slajd u dokumentu na koji će vaš hyperlink tj. odgovor pokazivati, ako je točan onda treba pokazivati na slajd “Točan odgovor” inače na zadnji slajd “Pogrešan odgovor”
Navedenu radnju ponovite za sve odgovore pitanja . Na zadnjem slajdu označite “Pokušaj ponovno ” i postavite hyperlink na prvi slajd , tako će te dobiti mogućnost ponovnog polaganja kviza , ako je neki od odgovora pogrešan.
Za pregled kviza trebate otići u slideshow mode.

slideshow

To bi bilo to, što se tiče izrade kviza. Nadam se da vam je članak pomogao, ako imate pitanje objavite ga u komentaru. Hyperlinkovi se mogu na različite načine koristiti u Microsoft Powerpoint dokumentima , jedan od primjera je situacija kada recimo držimo prezentaciju koja ima više od 50 slajdova i na 48 slajdu se nalazi gradivo koje je povezano recimo s 10 slajdom . Tu je zgodno staviti hyperlink , kako bi lakše navigirali dokumentom, a ne se vraćali unazad jedan po jedan slajd.

Odgovori